Min väg till en hälsosam livsstil

För ca 5 år sen började jag min resa mot en mer hälsosam livsstil och vältränad kropp. Resan har inte varit lätt alla gånger, men idag är jag tacksam att jag aldrig gett upp och fortsatt kämpa. Förutom att jag blivit mer vältränad mår jag så himla bra och orkar med att göra alla de saker jag vill. Jag känner mig stark i kroppen och letar ständigt efter nya utmaningar för att förbättras och se hur mycket det egentligen går att göra med kroppen.

fore_efter2

Glädjen och motivationen

Gör det som du tycker är kul! Håll inte på med en idrott eller aktivitet som du inte känner glädje till. Det finns något för alla, det gäller bara att hitta vad det är. Ibland krävs det att du prövar fler gånger för att komma in i aktiviteten. Hitta sätt som gör att det blir roligare att träna, gör det tillsammans med några vänner, har du någon annan som du vet behöver komma igång? Sätt på musik som gör att du blir taggad och motiverad till att göra saker, eller vet du någon film/videoklipp som gör dig motiverad? Det finns många sätt, jag använder mig ofta av de saker jag nämnt för att få den extra kicken när det känns tungt att ta sig till gymmet eller gå ut att promenera/jogga.

Träningen

Följ ett träningsprogram! Det gör att du får en struktur, när du går till gymmet vet du exakt vilka övningar du ska träna. Hur många repetitioner och set du ska göra i respektive övning. Med hjälp av en träningsdagbok får du ytterligare struktur i din träning och kan enkelt se hur mycket du har utvecklats i respektive övning eller aktivitet, det om något höjer motivationen.

Kosten

Handlar om planering och återigen planering! Ät allsidigt och planera maten i god tid. Se till att handla hem allt du behöver för veckan, ha matlådor och mellanmål klara dagen innan du ska till jobbet eller skolan. Att alltid ligga steget före gör att du slipper vara beroende av de platserna du är på, det gör att du enkelt kan äta när du behöver. Inta större delen av kolhydraterna i samband med träning, finns ingen anledning att ösa i sig kolhydrater på kvällen om du inte ska träna. Basera måltiderna på protein och fett, när och hur du ska träna bestämmer mängden kolhydrater.

1 tanke på “Min väg till en hälsosam livsstil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s