Julmys som är nyttigt!

Tänkte dela med mig av några favoritrecept nu under julen, ENJOY! 🙂

 Proteinlussebullar:

Ingredienser för 16st lussekatter (jag och Cecilia dubblade receptet och gjorde 32)

25g jäst
2 dl lättmjölk
3 msk milda culinesse lätt (vi tog vanliga, hittade igen lätt)
0.5 g saffran
1 krm salt
1 dl hermesetas sötningsströ (vi körde hemköps)
250 g lättkesella
1 dl pofiber
6 dl vetemjöl special
2 ½ dl vaniljproteinpulver (vi körde casein)
½ ägg till pensling
32 st russin

1. Smula jästen i en bunke. 2. Värm mjölken med milda culinesse fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig. 3. Tillsätt saffran, salt och sötningsströ, samt därefter lättkesella, pofiber, vetemjöl och proteinpulver.  4. Arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 5. Forma lussebullarna och garnera med russin. 6. Låt lussebullarna jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. 7. Vispa ägget och pensla bullarna. 8. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 160 grader. KLART!

IMG_2290

Saffransostkaka

250g keso
250g kesella
3 ägg
3 dl mjölk
1 påse saffran
0,5dl Kasein med vaniljsmak
3 tsk vaniljsocker
1 dl mandelflarn(eller mer om du föredrar)

Blanda allt i en bunke, rör om tills det får en fin gul färg av saffranet. Sedan håller du det i en form och har in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt den svalna innan du äter med vaniljkesella och hallon!

20121021-160849.jpg

20121021-160908.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s