Motivation – vad påverkar?

Det är så många saker som påverkar min motivation och gör att jag vill gå till gymmet 5-6 gånger i veckan. Det absolut viktigaste är såklart att jag tycker det är otroligt roligt att träna. Jag älskar känslan när man känner att man tagit ut kroppen eller specifik muskelgrupp och endorfinerna flödar i kroppen. Förutom glädjen och känslan i träningen så är det självklart extremt kul att se hur man utvecklas. Musklerna blir större, jag känner mig mer nöjd med min kropp och strävan efter att hela tiden utvecklas blir bara större.

När man väl börjat känna glädjen till träningen vill man även sköta allt annat runt om så bra som möjligt för att få ytterligare resultat av träningen, det är då kost och sömn kommer in. Sen jag började ta kosten och sömnen på mer allvar har verkligen min kropp svarat på det också. Jag känner att jag orkar träna mer och hårdare och med det på köpet så kommer även resultaten fortare. Det är upp till var och en hur snabbt man vill att resultaten ska komma. Om man känner att resultaten inte kommer tillräckligt fort kanske man ska ta sig en funderare och se om man sköter allt runt om träningen med? Varför lägga ner massor av tid att gå på gymmet men inte sköta resten av bitarna och få lidande resultat?

Jag är fortfarande förkyld och hoppas att kunna träna snart igen. Har vilat sen i tisdags vilket blir 6 dagar med idag. Det känns tråkigt men samtidigt så känns det skönt att få låta kroppen vila. Det som slår mig mest av allt är hur otroligt mycket träningen betyder för mig. Jag skulle verkligen göra vad som helst för att få komma tillbaka till gymmet nu och börja lyfta vikter igen! Jag vill bli bättre, jag vill fortsätta utvecklas och sköta varje dag så bra jag kan. Varje dag är ett steg närmare mina mål och min drömfysik!

Här kommer en video som fick mig att tänka lite angående träningen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s